Две русенски фирми заемат втора и трета позиция в класацията на най-бързо развиващите се предприятия от шивашката и обувна промишленост в класацията „Гепард“ на вестник „Капитал“.
Веднага след първенеца - производителят на обувки от Пещера „Ингилиз груп“, се нарежда „МИК-БГ“-Русе с ръст на приходите от 90,5%. Компанията е специализирана в производството на дамско луксозно облекло и конфекция. Основният й пазар е Франция, закъдето заминава 99% от произведеното. По време на извънредното положение заради пандемията от коронавирус фирмата бе една от първите, които се пренастроиха за производство на маски, което гарантира работата на персонала. Последствията от кризата обаче тепърва ще се усещат.
Топ три на най-динамичните компании в сектора завършва друга базирана в Русе компания - френската „Пелинтекс-България“. Фирмата отчита 46% ръст на приходите, които надхвърлят 12.879 млн. лева през 2019. Компанията е собственост на „Pelintex Group“ и е специализирана в разработката на облекла от скицата до експорта на готовото изделие, предназначени основно за френския пазар.