ГЕРБ, СДС и ВМРО се поклониха пред жертвите на комунизма и тоталитаризма във вчерашния ден за отдаване на почит към тях. Председателят на групата съветници от ГЕРБ Бедрос Пехливанян, съпредседателят на съветниците от СДС Станимир Станчев и общинският съветник от ВМРО Траян Тотев поднесоха цветя на паметника в градинката на пл.“Оборище“. На кратката церемония присъства и народният представител от ГЕРБ Светлана Ангелова.
„Престъпленията на комунизма са променили развитието на страната ни, затова днес най-важно е да ценим мира и демокрацията в свободна България“, каза Бедрос Пехливанян.
„Днес свеждам глава пред избитите без съд и присъда от така наречения народен съд и пред тези, които останали живи, 45 години живееха с клеймото „народен враг“. Никога повече комунизъм, никога повече страх, никога повече кръв!“, заяви Станчев.
„Представете си, че вие живеете в това време. Ако бях жив тогава, щях да съм със смъртна присъда! Виновен за любовта към Отечеството! Нека почиват в мир всички, знайни и незнайни българи, чиито живот е отнет от дейците на БКП“, каза Тотев.