Община Русе ще кандидатства по проекта на световноизвестната българска компания „Уолтопия“, която ще изгради уникални атракции в две общини в страната и ще се ангажира безплатно с поддръжката им.
Едното съоръжение се нарича Адвенчър хъб - атракционен комплекс, съчетаващ много различни забавления, които фирмата ще покаже за пръв път. То впечатлява както с мащаба си, така и с включения в него въжен парк и детски стени за катерене във формата на гигантско дърво. Опитът на „Уолтопия“ показва, че подобна атракция не само у икрашение за всеки град, но и привлича и много гости.
Другото съоръжение, наречено Ролглайдер, предлага  свободно летене и няма аналог. Ролглайдерът дава възможност на човек да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно. Той може да бъде построен навсякъде - между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета.
„Уолтопия“ е изградила над 1800 съоръжения за активно забавление за хората в над 75 страни по света. В България обаче обектите на компанията се броят на пръстите на едната ръка. Сега компанията търси активни екипи от български общини, които да пожелаят атракционите да бъдат реализирани на тяхна територия.