Заплатата на кмета Пенчо Милков става 3900 лева от 1 февруари, кметовете в общината ще получават от 1320 до 1620 лева, а общинските съветници ще вземат по 75% от минималната работна заплата за участие в сесия и 18% от нея за заседание в комисия - съответно 487.50 и 117 лева. Заплатата на председателя на ОбС Иво Пазарджиев, която е обвързана с кметската и е 90% от нея, ще бъде 3510 лева.

Това реши вчера Общинският съвет след дълга дискусия, приключила с 34 гласа „за“, 2 „против“ и 9 „въздържали се“ за заплащането на кметовете и с 29 гласа „за“ и 18 против за съветниците.
Предложението за повишение на кметските възнаграждения бе внесено от Пенчо Милков, а за промяната на формулата за заплащане на общинските съветници - от Асен Даскалов /ВМРО/, Мирослав Славчев /Атака/, Митко Кунчев /Демократична България/ и Иван К. Иванов /БСП/.
„На първо място смятам, че това изменение ще реши за години напред въпроса за възнагражденията на общинските съветници и ще има устойчивост. Държа да подчертая, че няма да има увеличение в нашите възнаграждения, става дума за 10-15 лева, което не е някакво изменение“, коментира общинският съветник от ВМРО Асен Даскалов. 
Групите на ГЕРБ И СДС не подкрепиха смяната на методиката, определяйки неведнъж предложението за отдалечено от закона.
Срещу това възрази Пламен Цветков от ВМРО, пак позовавайки се на закона.
Самостоятелни предложения в една посока - за силно редуциране на получаваните от общинските съветници пари, направиха Алисе Муртезова от ГЕРБ и Станимир Станчев от СДС, като и двамата подчертаха, че колегите им не трябва да разчитат на тези възнаграждения. Предложенията бяха отхвърлени, а Деана Тонева от Демократична България видя в тях популизъм в навечерието на парламентарните избори.