Настаненият със сърдечни проблеми под охрана в болница „Канев“ заради наложения му от Окръжния съд постоянен арест пласьор на фалшиви пари ще отговаря за същото престъпление и пред германските власти. 
На 30 август м.г. 53-годишният Д.Д. от Бургас се подстригал и избръснал в скъп фризьорски салон в Берлин и платил с банкнота от 500 евро. Фризьорката му върнала 318.68 евро ресто, но при засичането на касата вечерта станало ясно, че банкнотата е фалшива. След жалба в полицията срещу клиента била издадена европейска заповед за арест по заведено срещу него дело в Берлин.
Д.Д. е осъждан три пъти за измами с фалшиви пари. Отделно срещу него има образувано досъдебно производство и в Окръжна прокуратура за прокарване в обръщение на подправени пари. През миналото лято той успя да обмени за 3400 лева 2 банкноти по 1000 швейцарски франка в чейнджбюро в центъра. Първоначално касиерката не различила фалшификатите, но по-късно била попарена от факта, че са й пробутали хартийки. След сигнал в полицията престъпникът е обявен за издирване и на 12 декември беше арестуван в Русе. След болничното лечение той бе прибран в килия, а вчера Окръжният съд потвърди постоянния му арест и по искане на Германия.