Новата година донесе и някои промени в структурата на детско-юношеската школа във футболен клуб „Локомотив“ /Русе/, научи „Утро“. Неин ръководител ще е Йордан Кирилов. Той е познато лице с работата си в „Левски“ /Русе/. Същевременно Кирилов ще бъде и старши треньор на юношеския отбор, който участва в шампионата на мъжката Регионална група „Изток“.
Досегашният шеф на школата Калоян Георгиев ще се концентрира само в работата си за ФК „Русе“. Това е клуб, който развива плажен футбол и футбол в зала. Негова дясна ръка като треньор ще е бившият футболист на „Спартак“ /Плевен/ и „Дунав“ Румен Шанкулов.
Фактът, че Георгиев напуска малко изненадващо „Локомотив“, ни провокира да потърсим президента на клуба Петър Петров.
„Не сме се карали с Калоян. Получиха се известни недоразумения и решихме, че ще е най-добре, ако се разделим. За мене тази тема е приключена“, каза Петров за „Утро“.
Той уточни, че на този етап в школата ще работят още двама треньори - Георги Братованов и Семих Али.
„Според децата в отделните групи скоро ще назначим още един специалист“, обясни Петров.
На въпроса къде и как ще тренират клубните възпитаници, при положение че ФК „Локомотив“ не разполага практически с база, той отговори, че се работело по някои идеи в това отношение. Сега обаче било твърде рано да се говори конкретно.