78-годишният Петко Славов, който на 12 ноември 2019 година уби на място с камиона си „ГАЗ 53“ в квартал Долапите 5-годишната Марая, влиза в затвора за три години. Това е окончателното решение на Върховния касационен съд.
Детето беше прегазено, докато разхождаше кучето си заедно с баба си, а шофьорът избяга и бе арестуван малко по-късно. При гледането на мярката му за неотклонение три дни по-късно Славов заяви пред съда, че е невинен и отговорността всъщност била на бабата.
„Не съм усетил никакъв удар, нито е тръснал камионът, нито съм чул лопане. Тръгнах да правя десен завой. Карах съвсем бавно. Бабата, внучето и кучето бяха на 8 метра от мен. Те останаха зад камиона. Аз нямам очи отзад. Бабата да си беше гледала внучето, да го държи за ръка, докато мина с камиона, а не да го пуска на свобода. Никакво дете не видях. А до мен имаше и паркирана кола, заради която нямах видимост. Имам някаква вина, защото трябваше да спра, като видях как кучето се засилва към камиона. Но бабата не си беше на мястото“, заяви Славов и думите му предизвикаха силно възмущение. 
Прокуратурата тогава напомни, че той има вече две присъди за тежки пътни инциденти. През 1964 година е осъден в Силистра на 1.5 години за причинената смърт на 22-годишен младеж на пътя. През 1987 година е чул втората си присъда от 10 месеца поправителен труд, след като блъснал дете в кв.Средна кула, но то имало късмет и се разминало със счупена ключица.
Все пак в хода на процеса Славов призна вината си, за да получи облекчено наказание и първоначално бе осъден на 3 години затвор, като сам определи наказанието си като справедливо. Апелативният съд във Велико Търново увеличи престоя му зад решетките с година. С решението на ВКС наказанието остава 3 години и лишаване от право да управлява МПС.