Футболен клуб „Дунав“ може да изчисти финансовите си проблеми с помощта на... „Лудогорец“! Дунавци ще получат 36 000 евро от европохода на разградчани. Това е сумата, която се полага по програмата на УЕФА „Солидарност“.
Какво дължи „Дунав“?
На първо време бързи 22 000 евро на турчина с немски паспорт Беркан Дорду, който играе вече в родината си за „Малатияспор“. Този футболист подписа договор с русенци, не взе участие в нито един мач, но въпреки това после осъди клуба. Ако „Дунав“ не му брои парите в срок, БФС няма да разреши изваждането на нови картотеки. Освен това тимът е заплашен с отнемане на точки и дори изхвърляне от Трета лига.
„Сумата от 36 000 евро е даже преведена, но направих така, че да бъде спряна и да отиде скоро в правилните ръце, сиреч, в новото ръководство. Ще припомня отново, че дългът към Дорду е грях на старата клубна управа с шеф президента-фен“, коментира пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
А вече е почти сигурно, че утрешната контрола на „Дунав“ с „Локо“ /Горна Оряховица/ ще се играе в Русе на изкуствен терен. От щаба на горнооряховци информирали, че зеленото им игрище е в тежко състояние след падналите дъждове и че не искат да го съсипват допълнително.