Капитанът на „Дунав“ Диян Димов е и играещ треньор на отбора. Сред предвожданите от него с капитанската лента футболисти има такива, които са два пъти по-млади от него. За читателите на „Утро“ сигурно ще е интересно да разберем как се чувства в тази обстановка.
За младоците
Приятно е да тренирам с тях. Слушат, учат се, стараят се. Всъщност те показваха желание и през есенния сезон. Друг е въпросът какви бяха резултатите. Може би им трябва още време за адаптация, а и в Трета лига се играе суров футбол.
За новите попълнения
Трудно е да се прецени на този етап доколко ще вдигнат класата на отбора през пролетта, тъй като в момента главно тичаме и работим за физическа подготовка. Ето, днес /вчера, б.а./ бяхме във фитнеса, а после излязохме за крос. С първите мачове в контролите ще разберем на какъв футбол са способни. Дано да вдигнат нивото на отбора.
За съименника му в тима - юношата Диян Красимиров Димов
Добро момче е, слуша, работи, помагам му с каквото мога.
За неговата лична визия накъде и как трябва да се развива отборът
Хубаво е, че се дава път на младите, но само с тях няма да стане. Без да ангажирам никого с мнението си, мисля, че през лятото трябва да вземем няколко добри и опитни футболисти. Втора нулева година в Трета лига ще е сериозен застой. „Дунав“ заслужава да се върне колкото се може по-скоро в професионалния футбол. Град като Русе го заслужава.
За треньорските му цели
Сега помагам като играещ треньор. Преди време взех лиценз „Б“, правя постъпки и да изкарам курс за „А“. Сигурно е, че един ден ще продължа работата си във футбола. Не се виждам извън него.