16-годишният русенски футболен суперталант на италианския колос „Интер“ Никола Илиев бе повикан за лагер с националния отбор за юноши до 19 години, научи „Утро“. Той ще се готви от 22 януари с другите избраници на селекционера Ангел Стойков на бивак в Турция.
Никола е рожба на „Аристон“ /Русе/. После премина в школата на „Ботев“ /Пд/, откъдето бе трансфериран в италианския гранд. Проверка на „Утро“ показа, че от всички новопривлечени играчи в отбора от Милано през миналия сезон той е с най-дълъг договор - до 2025 година. Интерес към русенеца имаше и от друг голям европейски клуб - „Аякс“. Илиев дори пътува с мениджъра си за Амстердам, но реши да приеме офертата на „Интер“.
Силните страни на русенеца са изключителната техника и умението да чете играта с няколко хода напред. Той е офанзивен халф, типичен конструктор, каквито играчи се срещат все по-рядко и в големите клубове.
Коко, както го наричат още, е основен играч при юношите на „нерадзурите“. Според източник на „Утро“ обаче скоро може да бъде пратен за обиграване в мъжки отбор от първенството на Серия „Б“. Целта е да натрупа мускулна маса и да се адаптира към стила на игра на сложния, безкомпромисен и винаги напрегнат по принцип италиански футбол.
По Коледа Никола бил на гости при близките си в Русе. Той се срещнал с приятели, а в един от малкото си свободни дни отишъл на църква, където запалил свещ за здравето на роднините си и за спорен сезон през 2021 година.