С две новородени дечица започна Денят на родилната помощ и четвъртият рожден ден на родилното отделение в Университетска болница „Медика Русе“. След израждането на мъниците лекарите, акушерките и сестрите отбелязаха професионалния си празник с тържество, което заради пандемичната обстановка заради коронавируса премина без гости. На него бяха измити ръцете на акушер-гинеколога с най-голям стаж на смяна д-р Стела Минчева.
През 2020 година в Родилното на болницата са родени 317 бебета - с 40 /15%/ повече от предходната. Сред тях са и пет двойки близнаци. Момченцата са 168, а момиченцата - 149. Запазва се процентното съотношение на ражданията по естествен и оперативен начин.
Родилките, избрали „Медика Русе“, са на възраст между 17 и 46 години. В края на миналата година родителите на всички новородени получиха коледни играчки за елха с отпечатък от крачето на бебето им.
За безпроблемните раждания се е грижил екип от 9 акушер-гинеколози, двама неонатолози и двама специализанти, подпомагани от 8 акушерки и 6 медицински сестри.  

Картина с вградена монета от областния управител

Картина с вградена монета на дървото на живота получиха двете родилни отделения в университетските болници „Канев“ и „Медика Русе“ от областния управител Галин Григоров. Наред с това медиците в двете здравни заведения получиха поздравления, благодарност за работата и грамоти за постоянно проявяваните професионализъм и всеотдайни грижи.
Поздравления и благодарност към „посрещащите новия живот“ медицински специалисти отправи и кметът на община Русе Пенчо Милков.