Бебе с тегло едва 700 грама е спасено в АГ комплекса и изпратено у дома с нормални килограми. То е едно от 1133-те мъничета, родени в Акушеро-гинекологичния комплекс на Университетска болница „Канев“ през пандемичната 2020 година. Новородените са с 50 по-малко в сравнение с предходната година, което е нормално на фона на намаляващата раждаемост в България, сочи информация на началника на отделение „Акушерство и гинекология“ д-р Светла Христова в навечерието на днешния Бабинден.
Преминалите през Родилния сектор пациентки са 1949, седем от тях са чужденки. 573 от родените са момченца, 560 са момиченца, на бял свят са излезли и 21 двойки близнаци. Перинаталната /периодът около 2.5 месеца преди и седмица след раждането/ детска смъртност е 7,06 на хиляда и това е приблизително два пъти по-малко в сравнение с предходните 4 години. Ранната неонатална смъртност е 4,4 на хиляда и също е по-ниска в сравнение с предходни години.
22 семейни двойки са се възползвали от възможността да съхранят стволови клетки на своите деца през 2020 година.
Във връзка с пандемичната обстановка в страната през миналата година в отделение „Акушерство и гинекология“ се обособи изолатор за лечение на  бременни, родилки и гинекологично болни с Ковид-19, през която са преминали 50 пациентки.