Покана до русенските училища да се включат в програмата за обучение и професионално развитие „Училища за пример“ са изпратили от екипа на програмата. 30 март е срокът, до който училища от цялата страна могат да кандидатстват за участие в иновативните обучения. 
Курсът е две години, програмата подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик, уверява Павлина Радославова от фондацията „Заедно в час“. Именно фондацията е разработила тази програма, която доскоро се е ползвала с финансовата подкрепа на „Америка за България“. 
Според специалистите в „Заедно в час“ програмата е особено ценна сега, тъй като отговаря на част от новите нужди на училищата, породени от пандемията и дистанционното обучение - умения за справяне с предизвикателствата и несигурността на бъдещето, въвеждането на нови методи на преподаване и сплотяване и ефективно организиране на училищната общност. Обучението е безплатно.   
Кандидатстването става с формуляр, който може да бъде попълнен на сайта www.zaednovchas.bg.