Плащането на местните данъци и такси в Русе започна, съобщиха вчера от Общината. Заради пандемията от коронавирус те запазват миналогодишния си размер, с изключение на данъка върху превозните средства, който беше увеличен. Плащането може да стане на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври, 5 % отстъпка ще ползват предплатилите пълния размер до 30 април
Касите в централния офис на дирекция „Местни данъци и такси“ на ул. „Котовск“ 1 работят от 8,30 до 17,00 ч без прекъсване. Там освен в брой задълженията могат да бъдат платени и чрез ПОС-терминал. Разкрити са и две допълнителни каси на бул. „Ген.Скобелев“, които работят от 8,30 до 16,30 ч.
Други възможности за плащането на данъци са чрез банков превод, пунктовете на Изипей и Фастпей в цялата страна, както и през интернет платформата Ипей. Онлайн плащане може да бъде извършено и през сайта на Община Русе чрез ПИК на НАП, Квалифициран електронен подпис /КЕП/ или Клиентски идентификационен номер /КИН/, който може да бъде получен от дирекцията.
Община Русе има сключен договор с Първа инвестиционна банка за плащане на местните данъци чрез електронно банкиране. Предстоят подобни договори и с други банки.