Най-добрите спортисти на Русе през 2010 година вече са известни. Топ 10 на сезона бе излъчен след анкета с представителите на медиите в нашия град. По традиция допитването стана факт по съвместна инициатива на вестник „Утро“ и Община Русе. 
Сега остава да се насрочи церемонията за  награждаването на отличниците в спорта. Тя трябва да бъде съобразена с ангажиментите на състезателите, тъй като повечето национали в момента са по лагери извън града ни. Заниманията на някои приключват на 31 януари, след което ще им се отвори ден-два почивка. Ето защо ще съобщим допълнително кога ще се състои церемонията с поздравления за най-добрите спортисти на Русе.
Прави впечатление, че място в Топ 10 намериха само представители на олимпийските спортове. И това е радостно, тъй като всички се надяваме, че в делегацията ни за Токио ще има колкото се може повече представители на русенските клубове. От сърце им пожелаваме да спечелят квоти и да извървят пътя до японската столица! Някои от тях вече загатнаха, че имат качествата на олимпийци.
За отбелязване е, че на финалната права в десетката ударно влязоха четирима борци. Следват щангистите с двама състезатели, толкова са и лекоатлетите. Тя завършва с един боксьор и един майстор на академичното гребане.
Представяме ви Топ 10 по азбучен ред. А кой на кое място е класиран, ще научим на самото награждаване. 
Ангел Русев - вдигане на тежести 
Ахмед Батаев - свободна борба
Биляна Дудова - свободна борба
Георги Вангелов - свободна борба
Инна Ефтимова - лека атлетика
Лазар Пенев - академично гребане
Радослав Росинов - бокс 
Стилян Гроздев - вдигане на тежести
Християн Стоянов - лека атлетика
Юлияна Янева - свободна борба