Назначението на Ясен Петров за национален футболен селекционер изглежда като преливане от пусто в празно. Треньорът без никакви успехи в български клубни отбори и с гастроли в нискоразредни китийски тимове бе предпочетен пред други също странни номинации - Георги Донков и Александър Димитров. А като се сети човек какви имена имахме като национални селекционери - Христо Младенов, Димитър Пенев, Христо Бонев, Пламен Марков!
Звезди като Лотар Матеус, Христо Стоичков, Любо Пенев, Красимир Балъков, Петър Хубчев бяха препрани набързо в центрофугата на западащия от година на година български футбол, а Стойчо Младенов дори не иска да чуе за кормилото на първия ни тим.
И ето сега - Ясен Петров, известен още като Пловдивския Джанини!
И Джанини, по модела на почти всички свои предшественици, ни заля с красиви думи: „Не е въпрос до парите. Искам за запаля искрата!“...
Ще я запали. Колкото другите преди него. А парите, особено когато си бил безработен година и половина, как пък да не са важни!
Петров прекрасно знае, че от мокри съчки няма как да излезе искра, камо ли да пламне огън. Но още известно време ще го кара на „Ура и дайте да дадем“.
И - дано сме лоши пророци! - така догодина по същото време, когато на тезгяха ще бъдат поставени нови странни птици като кандидати за национален селекционер.