Футболен клуб „Дунав“ е пред спонсорски договор с фирма от чужбина, която желае да разгърне дейност в Русе. По този контракт, както писа вече „Утро“, се работи още от края на миналата година, вчера представител на фирмата пристигна за окончателни разговори с дунавци.
„Не мога да бъда конкретен по нито една точка, преди да разберем как ще преминат преговорите. По принцип се разбрахме с нашите евентуални партньори,  когато има финален резултат, до го обявим със съгласувано от двете страни официално съобщение. Така е редно“, каза пред „Утро“ потърсеният за повече подробности говорител на клуба Деян Йорданов.
А „Дунав“ се нуждае от всеки лев, тъй като, както стана ясно преди два дни, клубът не може да картотекира нови играчи, ако не изчисти дълг със задна дата на старото ръководство към турчина с германски паспорт Беркан Дурду. Става дума за едни сериозни 22 000 евро. Има и други текущи разходи, които трябва да се покриват в срок.
В същото време треньорският тандем Мартин Цирков-Ивайло Кирилов работи здраво по кондицията на футболистите. Групата сега е доста внушителна - близо 30 състезатели, така че е логично да бъде поразредена. И това ще стане много скоро още тази събота, когато на един от терените на комплекса в „Здравец“ ще се проведе първата генерална двустранна игра. Тогава се очаква, че след нейния край някои от дошлите на проби момчета ще бъдат освободени. 
Първата контрола пък ще е след повече от седмица срещу „Дунав“ /Сливо поле/.