Председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс предупреди, че младото ръководство на „Дунав“ ще има големи главоболия преди старта на пролетния сезон в първенството на Североизточната Трета лига.
„Чета и слушам, че участие в първата тренировка взели няколко футболисти на проби. Много хубаво! Само че клубът виси със задължения от 22 000 евро за турския футболист с немски паспорт Беркан Дурду. Те са от времето, когато клубът се управляваше от „президента-фен“ д-р Симеон Симеонов. Той подписа договора с играча. Понеже турчинът осъди „Дунав“ пред ФИФА, по телефона ми звънна лично изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. Той бе категоричен: „Моля да предупредите новото клубно ръководство, че докато не изчисти дълга към футболиста, няма право да картотекира нови състезатели“. Това е положението“, заяви Димитров.
Той изрази учудване, че след „толкова много поразии“ все още не се е намерила институция, която да потърси „някаква минимална поне отговорност“ от д-р Симеонов.
А Беркан Дурду наистина се вясна в Русе. Той не взе участие в нито един мач, но ето, че ще получи добри пари в евро.