Два плакета за успешно и плодотворно партньорство бяха връчени вчера на началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. 
Високо ценим сътрудничеството между КНСБ и просветното управление, каза Боянка Димитрова, областен координатор на синдиката в Русе, връчвайки плакета на КНСБ. 
Георгиева отговори с огромен букет цветя. 
Вторият плакет е на Синдиката на българските учители. 
Това е награда, за която гласува специална комисия, оценяваща приноса на всеки от номинираните, каза русенският лидер на СБУ Пламен Атанасов. 
Той подчерта голямата роля на Росица Георгиева за сътрудничеството и конструктивната съвместна работа на най-големия български синдикат в областта на образованието и РУО. 
За съжаление, връчвам плакета не в традиционната празнична атмосфера, в която правим награждаването всеки път в края на годината в София, но с удоволствие ви предавам специалните поздравления на лидера на СБУ Янка Такева, каза Атанасов. 
За мен това признание е излючително важно и много значимо, тъй като е оценка за съвместната ни работа, тъй необходима за успешния образователен процес, отговори Георгиева. 
Пламен Атанасов съобщи, че скоро предстои да бъде връчена и другата награда на СБУ за 2020 година - нея ще получи синдикалният лидер на организацията в детска градина „Здравец“ Малинка Петрова.