Неодобрение към намеренията на Общината да продаде територията на летището изразиха съветниците от СДС.
„Нашата тревога е начинът, по който Община Русе има намерение да се раздели с този терен. Продажбата може да донесе едни свежи средства от порядъка на 4-5 милиона в Общината, но те могат да бъдат пъти по-малко от това, в което един търговски център може да донесе на Общината при завършването на магистралата Русе-Търново, ако територията не бъде продадена и градът престане да бъде откъснат“, каза общинският съветник от СДС Елеонора Николова. 
Продажбата на летището на смятания за сигурен купувач „Еонметалл България“ веднъж пропадна заради липса на сертификат за инвеститор клас „А“, но компанията получи документа и сделката с нея отново ще бъде внесена за обсъждане. Това не означава автоматичното й одобрение, но едва ли мнозинството ще промени позицията си отпреди година.
„По-изгодната алтернатива би било публично-частно партньорство. Г-н Милков посвети цялата си предизборна кампания на това, как няма повече да се разпродава общинско имущество, но ние с тази продажба ще се разделим с единствения сериозен актив, който може да предостави някаква перспектива на град Русе“, добави Николова.
„По повод продажбата на летището е време да попитаме свършиха ли парите? Това е сделката на управляващото мнозинство, за да го има“, иронично добави Станимир Станчев.