Свидетелите на Йехова отново се активизираха и започнаха да изпращат писма по електронна поща. „Здравейте, Аз се Казвам Корделия и живея в района близо до вас. Сега съм във една световна дейност за да споделя нещо положително за всички. При нормални обстоятелства бих искала да се представя лучно като ваши съседка и Свидетел на Йехова. Искам да ви изпратя линка до списанието, „Има ли лек за предразсъдъците?“ - това писмо се получи на електронния адрес на „Утро“ и правописът и граматиката показват, че е превеждано с Гугъл.
Линкът под писмото отваря интернет страница „Свидетели на Йехова“ и публикация, озаглавена „Разбери какви са фактите“. На пръв поглед много полезна информация за битуващите предразсъдъци в обществото и ползата да се знаят фактите. Впрочем на същия сайт има и публикации как да надвиеш пандемичната умора, как Библията помага на хората, които мислят за самоубийства, кой ще спаси Земята от замърсяванията и други актуални за битието ни въпроси. Така непосветената душа лесно може да се заблуди и да потърси контакт с тази доста агресивна в привличането на последователи религиозна общност, обявена от Българската православна църква за ерес. 
Прави впечатление, че именно по време на карантина заради пандемията с коронавирус Свидетели на Йехова се активизират в търсенето на сподвижници. През април миналата година часове пред Възкресението Христово на електроните пощи в Русе отново беше разпространено подобно писмо, подписано от Магдалена Туран, с прикачен файл, който приканва получателите да посетят сайта на Свидетели на Йехова. А през август след телефонно обаждане в редакцията на „Утро“ стана ясно, че религиозната секта вече има собствен колцентър, чрез който попълва паството си. Но хора, успели да се спасят от мрежите на Свидетелите, съветват да се избягват всякакви контакти със сектата.