„От няколко дни насам, без да съм проявил някаква активност, името ми се спряга в казуса с промяната на организация на движението по улица „Юндола“. Действително живея на тази улица от 34 години. Никога не съм бягал от отговорност, когато трябва да се решава някакъв проблем, и мога да бъда полезен, независимо от позицията на която съм“, написа в профила си във фейсбук председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев по повод на замесване на името му в решението улица „Юндола“ да стане еднопосочна.
Той също е недоволен от новата организация на движение, тъй като тя ограничавала начините му за придвижване с автомобил изключително много, след като преди години и локалното платно пред ДАИ е било направено еднопосочно. Затова се поинтересувал от мотивите за направената промяна.
„От общинска администрация ми разясниха, че основен мотив за промяната е липсата на места за паркиране на живеещите в блокове 11, 15 и 21. Днес се разходих в района и установих, че в 16:30 часа в дясната част на пътното платно бяха паркирали 21 автомобила. Преди им се е налагало да паркират на тротоара и да затрудняват движението на пешеходци, майки с колички и инвалиди. Действително зад посочените блокове няма обособени места за паркиране и това е проблем. В пространството зад бл.15 има изграден паркинг, но към момента той не се използва, тъй като е разкопан, заради авария на ТЕЦ-Русе“, пише Пазарджиев.
Той бил уверен, че на предстоящото заседание на комисията за организация и безопасност на движението ще бъде разгледан отново казуса с улица „Юндола“.