Кукленият театър отваря врати още тази неделя. На 10 януари трупата подновява двете си неделни представления - от 11 и от 12.30 часа. Първото, което малките зрители ще видят през 2021 година, е „Приказка за Боби и шайка микроби“ на режисьора Валентин Владимиров-Валяка. Приказката ще разкажат актьорите Кремена Станева, Любен Русенски и Мартин Маринов. На 17 януари невръстната публика ще се забавлява с любимите си герои от „Карлсон и Дребосъчето“ по творбата на шведската разказвачка Астрид Линдгрен. В спектакъла участват Йоланда Димова, Силвия Нейкова, Любен Русенски и Хубен Нурев. 
На 24 януари друга детска /а всъщност защо само детска?!/ класика ще зарадва русенчета. От 11 и 12.30 ч те ще се срещнат за пореден път с Мечо Пух и с неговите приятели Кристофър Робин, Магаренцето Йори, Прасчо и останалите популярни герои на Алън Милн. Артистичните превъплъщения ще бъдат на актьорите Кремена Станева и Хубен Нурев. 
Първият месец от новата година ще завърши със спектакъла „Вълкът и седемте козлета“ по Братя Грим. На 31 януари Ивета Маринова, Светлина Станчева, Димитър Пишев и Мартин Пашов ще представят поучителната приказка, с чиято интерпретация те спечелиха наградата „Сивина“ на режисьорската гилдия на „Акт Унима“ за 2020 година.