Близо една пета от учителите в училищата и педагозите в детските градини в Русенска област са пожелали да си поставят ваксина. Това става ясно от предварителните данни, събрани до вчера от русенските учебни заведения. 
От всичките 2700 преподаватели в областта заявки за имунизация са направили 580 души. Това прави около 19 на сто от целия педагогически състав в начални, основни и средни училища, детски градини, центрове за обучение и за личностна подкрепа и други образователни учреждения. 
Със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев срокът за съставяне на списъци с желаещи да се ваксинират е удължен до петък. В момента списъците се допълват с имената на пожелали ваксина хора, които не са от педагогическия персонал, но работят в образователните структури. Те също ще бъдат включени в групата на подлежащите на ваксиниране във втория етап на кампанията.
От домовете за стари хора на територията на региона 389 души са поискали да бъдат ваксинирани срещу Ковид-19. 283 от тях са обитатели на социалните институции, а останалите 106 са работещи там. Общият брой на обитателите и социалните работници в шестте социални институции - „Възраждане“, „Приста“, „Милосърдие“, двата частни дома „Николово“ и „Липник“, както и този в село Бистренци, са над 700. записването продължава до край на седмицата.