Полицаите от Областната дирекция на МВР дариха вчера пари от благотворителната си кампания „Заедно за сигурност и спокойствие“ на УМБАЛ „Медика Русе“ и Белодробната болница. Както „Утро“ писа, идеята за тази инициатива на служителите на реда се породи спонтанно в края на миналата година с цел да подпомогнат медиците, с които заедно са на първа линия в борбата срещу Ковид-19. За нейното осъществяване в ОД на МВР беше изработен луксозен календар, на чиито 12 страници са представени служители на реда като професионалисти и като хора, посветили живота си в полза на обществото. Той беше подарък за дарителите като жест на благодарност за отзивчивостта. Кампанията за набиране на средства продължава. 
Дарението бе прието от ръководството на болницата с благодарност. Ще използваме парите за закупуване на защитни облекла за персонала в борбата с коронавируса, каза за „Утро“ административният директор на „Медика Русе“ Алисе Муртезова.
Събраните средства от друга дарителска инициатива на служителите на МВР вчера бяха предоставени на майката на Боби, който пострада в тежката катастрофа, в която загина баща му – гл.инспектор Станислав Станчев, началник на РУ-Ветово. Детето вече се възстановява в домашни условия и всички се надяват много скоро процедурите да се увенчаят с успех.