Poly е марка, позната като безспорен лидер в индустрията, която се занимава с решения за сътрудничество по отношение на унифицираните комуникации. Компанията е световно признат производител на аудио и видеоконферентни системи, както и инструменти за инфраструктура, включително документация за конферентни сесии и модерни пособия за организиране на конферентни връзки с голям брой активни участници. Брандът предлага най-съвременните решения за професионално офис оборудване, което напълно преобразява традиционните възможности за провеждане на видеоконферентни връзки.

Какво превръща производителя в един от лидерите на индустрията?

Малко история

Polycom Inc. е основана от Брайън Хинман и Джеф Родман през 1990 г. като компания за производство на устройства за аудиоконферентна връзка. През 1998 г. Poly придобива Via Video и така полага началото на бизнес, свързан с производството на оборудване за видеоконференции, ръководен от Крейг Малой. През 1999 г. и 2000 г. в редиците им се вливат Atlas Communication Engines и Accorden Networks.

Следват още множество успешни сделки за присъединяване на Circa Communications, PictureTel, ASPI Digital, MeetU, VCAS софтуер от AGT, Voyant Technologies, DST Media.

През 2007 г. компанията прави поредния предприемчив ход с покупката на вече бившата Destiny Conferencing, като така си осигурява още едно голямо предимство, затвърждавайки пазарните си позиции при модерните системи за телеприсъствие.

По този начин през 2008 г. Polycom се оказва с впечатляващ 35,2-процентов дял от пазара на терминални решения в Европа, Близкия изток и Африка.

Poly – компанията, родена от сливането на Polycom и Plantronics

През март 2018 г. се обявява сливането на Polycom и Plantronics. От този момент нататък двете обединени компании започват да работят под една марка, наречена Poly.

Нейната дейност се фокусира върху четири основни цели:

   • Създаване на работни пространства, които отговарят на всички модерни изисквания;

   • Осигуряване възможност на хората да работят заедно дори и когато ги разделят огромни разстояния;

   • Разработване на нови мобилни решения за работа от разстояние;

   • Развитие на облачни услуги.

Модерни решения, базирани на 30 години опит в сферата на иновациите

Компанията не спира да изненадва потребителите, предлагайки им модерни и висококачествени системи за телеприсъствие за всякакви приложения, местоположения и в различни ценови диапазони. Нейните видеосистеми осигуряват едно невероятно реалистично и завладяващо изживяване. Платформите за конференции гарантират несравним комфорт и впечатляваща универсалност.

Ненадминати по отношение на качеството решения

Инфраструктурните решения на Poly предоставят на отделните потребители или групите от такива отлично качество, динамика, гъвкавост на мрежата, завишени капацитети – с около 3,5 пъти повече, в сравнение със своите конкуренти.

По този начин те осигуряват на бизнеса възможност за минимализиране на разходите при покупка на професионално бизнес аудио и видео оборудване, гарантиращи възможно най-бърза възвръщаемост на инвестицията.

Също така, компанията е водещ доставчик на IP телефони и произвежда различни модели, които напълно покриват установените световни стандарти. Така например неповторимите конферентни телефони Polycom SoundStation са световно известни и горещо аплодирани от широката общественост.

Всички продукти на Poly са произведени с помощта на най-съвременните аудио и видео комуникации, затова и името на компанията е синоним на перфектна съвместимост и гъвкавост.

Чрез своята отворена архитектура и стандартни принципи на проектиране, компанията осигурява на бизнеса чудесен шанс да използва видео комуникации, без да се налага да разчита на ограничен набор от доставчици на комуникационни и мрежови услуги.

Решенията на Poly са напълно съвместими с решенията на някои от най-популярните световни производители като Microsoft, Avaya, IBM, HP, Juniper Networks, Siemens, BroadSoft и други.

Ако искате вашият бизнес да се развива максимално бързо, то тогава задължително се нуждаете от висококачествено оборудване. Такова, което не само да не възпрепятства работния процес, но и да му помага да протича още по-гладко и успешно. Digital Box с удоволствие ви представя най-доброто от богатата гама продукти на Poly, с които да модернизирате из основи вашите офиси и да осигурите пълен комфорт на работа за постигане на бързи резултати.