Президентът на клуба по лека атлетика „Дунав“ Евгени Игнатов лансира интересна идея за провеждане на традиционната анкета на „Утро“ и общината за определяне на най-добрия спортист в Русе.
„Мислил съм дали няма да е по-целесъобразно, ако под номер 1 застане по един човек от всеки спорт - един от леката атлетика, от борбата, бокса и т. н.  Разбира се, не искам да се меся на никого“, коментира Игнатов пред „Утро“.
Може, защо не, но по стара традиция отново ще има недоволни. Как да избереш само един състезател от два клуба в един спорт, ако и двамата имат едни и същи резултати през годината. Например да са станали европейски шампиони. Или 30 спорта да предложат 30 души.
Благодарности на Игнатов за предложението, което може би трябва да бъде обсъдено в по-широк формат.
А той, също като Летящия холандец, тръгна от Сандански към Русе, за да води подготовката и на Ива Чиликова. „Утро“ ги срещна в Парка на младежта, където Чиликова набираше скорост по една от алеите.
Междувременно стана ясно, че и други лекоатлети на „Дунав“ ще вземат участие на турнир „Академик“. Освен новото попълнение от Варна - Венцислав Михайлов, за когото писахме, че ще бяга на 3000 метра, на старт ще застанат още Инна Ефтимова /60 метра/, Мартин Недялков /800/, Станимир Минчев /800/, Светослав Иванов /60 и 200/.