„Пътинженеринг“ ще прави проект за обезопасяване на кръговото кръстовище край Бяла - едно от невралгичните места по пътя Русе-Велико Търново, където редовно стават инциденти. Най-често катастрофират тежкотоварни камиони, които не успяват да влязат в кръга и се качват на „тортата“ или отнасят мантинелите край моста.
Поръчката за проекта е възложена от Агенция „Пътна инфраструктура“, като са дадени предписания да се поставят „легнали“ полицаи на 10 метра преди кръстовището. Предвижда се също да има знаци за повишена опасност от ПТП и в разделителната ивица, за край на пътна лента, за промяна на посоката на движение и кръгово кръстовище. Трябва бъдат възстановени и липсващите и повредени сигнални лампи и хоризонталната маркировка.
Проектът ще се съгласува с Института по пътища и мостове, АПИ и Пътна полиция, а изпълнението му ще започне след подписване на протокол за съвместно финансиране от община Бяла и АПИ.
От Пътна полиция преди време съобщиха, че са направили предписание към АПИ за подобряване на условията за движение, тъй като участъкът е с повишена концентрация на произшествия. Според органите на реда обаче трябва да има реконструкция на кръстовището и пълно препроектиране с намаляване на наклоните и виражите на самото кръстовище.