Преминал на червен светофар фолксваген баничарка предизвика верижна катастрофа и се вряза в светофар.
Инцидентът се случи вчера сутринта на кръстовището край „Париж“. Лек автомобил „Форд“ се е движил от Младежкия парк в посока „Олимп“. Шофьорът е потеглил на зелен светофар, но при навлизане в кръстовището в дясната му страна се е забил лек автомобил „Фолксваген“ баничарка, преминал на червен светофар.
При удара фордът се е завъртял и на свой ред е ударил лек автомобил „Алфа Ромео“ откъм шофьорската врата. Фолксвагенът пък се е врязал челно в стълб на светофарна уредба. Светофарът работи, но е опасно наклонен, тъй като при удара стълбът заедно с бетонната основа, към която е закрепен, е изваден от земята. Съоръжението е огледано от служители на ОП „Комунални дейности“, които предстои да го обезопасят и впоследствие да го възстановят. В момента са ангажирани с подобна дейност на кръстовището на Мол Русе, отново след катастрофа.
При инцидента няма пострадали хора. Шофьорът, преминал на червено, казал, че идва от болницата, съпругата му е на смъртно легло и предвид грижите и тревогите не е съобразил скоростта си на движение и е преминал на забранен сигнал.