За поредна година известният русенски изследовател, историк, писател и автор на „Утро“ Красимир Г.Кънчев стана пръв читател на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. В 8.30 ч на 4 януари той прекрачи прага на Заемна, за да върне прочетените и да си избере нови книги.
В ранните следобедни часове на 4 януари се появи и първият читател на детския отдел „Библиотечко“ за 2021 г. Четвъртокласничката в СУ „Христо Ботев“ Яница Стойчева дойде с баща си Росен Стойчев, а минути след тях в библиотеката влязоха съученичките на Яница от 4 г клас Цветина Петрова и Сиана Недева. Оказа се, че първият учебен ден в клас след онлайн обучението е причина да се забавят, но не и да се откажат от любимите им книжки.
Трите малки читателки отнесоха вкъщи „Хайди“ на Йохана Спири, „Дневникът на един дръндьо. Искам вкъщи“ на Джеф Кини и първата книжка от поредицата за Хари Потър от Дж. К. Роулинг „Хари Потър и философският камък“. Момичетата са читатели на библиотеката от момента, в който са се научили да разпознават буквите, и обичат много да си избират книжки в „Библиотечко“.