Възрастен мъж сложи край на живота си във водата на Дунав.
В понеделник малко след 12 часа 82-годишен човек поръчал такси от адреса си в кв.“Чародейка“ до плажната ивица под бившия ресторант „Рибарска колиба“. Като стигнали до брега срещу остров Люляка, пътникът помолил шофьора да дойде да го вземе след 30 минути, защото трябвало да се види с приятели.
Водачът заредил с гориво на бензиностанцията в района на хижа „Приста“ и след половин час слязъл до брега, но не открил никого. Огледал се по-внимателно, видял на 20 метра навътре в Дунав неподвижно човешко тяло и се обадил на тел.112.
С общи усилия на медици от Спешна помощ и екипи от Гранична полиция и Пожарната бездиханното тяло било извадено от реката. 
В дрехите на самоубиеца са намерени 100 лева, но документите му липсвали. Самоличността му била установена по-късно и тогава бил уведомен синът му.
Това е третият самоубиец за седмица в Русе. Преди това двама мъже на 66 и 42 години се простреляха смъртоносно с ловни пушки. Според работещи по случаите във времето в края на годината и в началото на следващата често се отключват депресии, които водят до фатални решения.