Пияният шофьор на рено, който на 14 декември вечерта уби 68-годишен пешеходец на пътя в Пиргово, остава в ареста, реши вчера състав на Апелативния съд във Велико Търново.
С размътена от алкохола глава Николай Барбуков не видял възрастния мъж на пътя за Мечка, блъснал го и го убил на място. След инцидента проверка показа, че той е седнал зад волана с 1.33 промила. По-късно стана ясно, че е бил осъждан два пъти за шофиране пиян и има 36 глоби по Закона са пътищата заради различни нарушения. Въпреки това Барбуков продължавал да шофира на градус из селото и да върши безчинства, но никой не можел да го озапти, казаха тогава за „Утро“ хора от Пиргово. Сега по всяка вероятност той ще влезе в затвора.
Апелативният съд вчера разгледа и мярката за постоянен арест, наложена от Окръжния съд на Борислав Л. за държане на наркотици. В нощта на 15 декември Той не се подчинил на стоп налка на полицаи и се опитал да избяга с колата си. Малко преди да бъде спрян, возещата се на предната дясна седалка Л.Ц. изхвърлила през вратата цигарена кутия с 5.15 грама хероин, а пред скоростния лост е намерено фолио с 0,30 грама метамфетамин. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив и затова Борислав също остава в ареста.
Определенията на Окръжен съд-Русе, с които е взета мярка за неотклонение задържане под стража на двамата престъпници са окончателни.