„Дунав“ ще се подсили с трима футболисти, научи „Утро“ от говорителя и отговорник за стратегическото развитие на клуба Деян Йорданов. Преди Нова година спортно-техническият щаб обеща, че ще се огледа за момчета, родени в Русе. Така и се получава на практика.
Огнян Николов е крило. Той е роден на 10 януари 1999 година. След престоя си в школата на дунавци се мести в академията на „Литекс“ /Ловеч/, а след позиционирането на ловешкия клуб в София играе за юношите на ЦСКА. През последния сезон е част от отбора на „Литекс“ във Втора лига.
Василен Марков е роден на 24 август 2000 година. И той започва при децата на „Дунав“, след което преминава в „Лудогорец“ и „Ботев“ /Пловдив/. Централният защитник дебютира в мъжкия футбол като част от тима на „Свиленград“. Идва от германски нискоразреден отбор.
За третото момче - Преслав Петков, вече писахме. И той е роден в Русе. Той е крило, което минава през академията на „Лудогорец“. Мачовете му в мъжкия футбол са за „Академик“ /Свищов/.
„Подготовката ще стартира на 11 януари. Вече имаме уговорени 7 контроли. До два дни ще сме напълно наясно с датите, местата и часовете на провеждането им“, обясни още Йорданов.