Според изследванията жените искат джентълмен, който може да бъде мачо винаги, когато и както ситуацията го изисква, но той определено трябва да е по-традиционен тип, отколкото метросексуалаен.

Физическият външен вид е важен за жените, особено височината, по-силните ръце и рамене, както и това да излъчва сила. Това показва последно проучване на над 3000 дами, пише сайтът “24 sata.hr”.

На въпрос дали биха предпочели метросексуален или традиционен мъж като партньор, 79% от тях са избрали традиционния.

„Жените искат някой да се грижи за тях и да ги глези, но също така и да зема твърда позиция за нещата, да има свое отношение, да поема инициативата в секса“, обясняват изследователите.

Храктеристики на традиционния и метросексуалния тип мъж

Хранене: 32% от мъжете обръщат внимание на храненето и често са на диета (метросексуални), докато 68% не се тревожат за това (традиционен).

Ремонти: 28% не правят ремонти, например, сменяне на автомобилна гума (метросексуални), докато 72% знаят как да направят повечето ремонти (традиционни).

Мода и стил: 46% следват модата и тенденциите и обръщат внимание на външния си вид (метросексуални), докато 54% не се интересуват твърде от външния си вид и бързо се приготявт за излизане (традиционен).

Упражнения, спорт и форма: 46% се грижат за себе си и са в добра форма (метросексуални), а 41% от тях не обръщат много внимание на тялото и формата си (традиционни). 68% не се интересуват твърде много от спорт (метросексуални), докато 32% се интересуват (традиционни).

Депилация: 38% бръснат гърдите си и други части на тялото (метросексуални), докато 62% не се бръснат по тялото (традиционни).

Поведение към жените: 77% се опитват да се отнасят към жените като джентълмени (традиционни), докато 23% не се интересуват от джентълменско поведение (метросексуални).

Отношение към живота: 83% споделят възгледи и имат поведение на възрастни мъже по примера на по-възрастните поколения (традиционни), докато 27% не оставят впечатление за зрялост (метросексуални).

Доминиране в секса: 14% искат жената да поеме инициативата в секса (метросексуални), докато 86% искат да бъдат инициатори и да имат предимно доминираща роля (традиционни).