Енергията на 2021 година ще донесе промени, особено в сферата на отношенията. Тя ще подтиква към самоанализ, затова са възможни големи промени в начина на мислене.
2021 г. е подготвила обрати в сферата на взаимоотношенията - независимо дали са в семейството, или са партньорства и приятелства. Позицията на Уран предразполага към анализ на чувства и приоритети и оценка дали близките хора се идентифицират с тях. Така годината ще покаже дали има смисъл да се поддържат тези връзки, или не.
Юпитер във Водолей ще събуди вътрешното желание да се помага на другите. Тази енергия би могла да помогне на огнените знаци за преодоляването на егоцентризма и следователно за хармонизирането на отношенията с тяхното обкръжение. От друга страна, енергията може да навреди на въздушните знаци, които са с много хуманен характер, защото са склонни да мислят само за другите, пренебрегвайки своите нужди.
През 2021 г. хората ще осъзнаят каква голяма власт наистина притежават. Интуиция им ще бъде засилена, както и способността да проявяват себе си, което ще ги накара да разберат, че сами създават своята собствена реалност. Следователно ще се почувства желанието за промяна на живота към по-добро.

Овен - Грижете се за материалната си сигурност

Астрологичната ви прогноза е свързана главно с материалната ви сигурност. В началото на годината ще усетите спад, но усилено ще обмисляте стъпките, които трябва да предприемете в кариерата си.
С настъпването на пролетта ще почувствате готовност и ясна визия. Ще започнете да изпълнявате поставените си работни цели.
Лятото ще ви насочи към взаимоотношенията. Ако имате сериозна връзка, сега е подходящият момент да направите следващата стъпка. Вашата емоционална страна ще се опитва да изплува на повърхността повече от всякога, но внимавайте за прибързани действия.
През втората половина на 2021 г. ще сте отдадени на работата, благодарение на позицията на Марс в Дева. Можете да разчитате на важни срещи с интересни личности.
През цялата година трябва да обръщате голямо внимание на здравето си. Заради свръхчувствителност към промяната на сезоните е възможно да се разболеете в тези периоди. Предотвратете това, като приемате достатъчно количество витамини и редовно спортувате.
В края на годината внимавайте да не се почувства твърде уверени. Повдигнахте материалната си сигурност на по-високо ниво, но въпреки това трябва да запазите скромността си. Не е необходимо да се хвалите, ще отблъснете приятелите и семейството си.

Телец - Забавете темпото, което сами си налагате

2021 гoдина ще ви даде способността да разбирате другите. Ще почувствате дълбоко желание за промяна, което ще обърне живота ви към по-добро. Почти всяка област от живота ви ще премине през преоценка и няма да има нищо, което да попречи на плановете ви.
С настъпването на пролетта ще изпитате необходимост да промените тези сфери от живота си, от които не сте напълно удовлетворени. Всичко, което не отговаря на вашите стандарти, ще трябва да изчезне. Можете да разчитате на голяма умствена сила, която ще ви мотивира. Очакват ви огромни обрати, особено в работата и във взаимоотношенията.
През лятото Юпитер ще бъде в Риби, което означава, че ще се почувствате изолирани и извън центъра на вниманието. Въпреки това ще помагате на всеки, който има нужда, и ще изградите няколко сериозни връзки.
През втората половина на годината ще имате много идеи и ще блеснете на работното място. Но през 2021 г. ще прогресирате по-бавно, затова трябва да забавите темпото, което сами си налагате.
До края на годината вашата гъвкавост ще бъде много силна, затова лесно ще се адаптирате към всякакви непознати ситуации. Ще имате чувството, че може да се справите с всичко. Предстоят ви предизвикателства, които ще овладеете напълно.

Близнаци - Запазете спокойствие, нищо не трае вечно

През 2021 г. трябва да внимавате да не изпадате в самоунищожителни поведенчески модели. Ще изглеждате много балансирани, но от време на време ще имате вътрешна борба. През цялата година ще сте фокусирани върху запазване на спокойствието.
През пролетта можете да разчитате на промени във взаимоотношенията. Всичко, от което не сте доволни във връзката си, ще изплува на повърхността, което ще бъде изключително трудно. Но ще имате уникалната възможност да хармонизирате взаимоотношенията си и да започнете да се срещате с хора, с които мислите по сходен начин. 
С идването на лятото, поради влиянието на Юпитер във Водолей, ще бъдете изключително креативни и ще искате да реализирате идеите си навсякъде, където е възможно. Ще бъдете много стабилни, затова няма да имате проблем да се справите практически с нищо. Тази енергия ще бъде с вас през цялата 2021 година, не се страхувайте да я използвате за постигане на целите си.
През втората половина от годината ще имате конфликт вътре в себе си, който ще се изразява в сблъсък между ума и сърцето. Потърсете помощта на доверен човек. Понякога един добър разговор е достатъчен, за да може човек да избистри съзнанието си.
До края на годината е възможно да изпитате разочарование. В тези моменти трябва да помните, че нищо не трае вечно.

Рак - В живота ви се появяват нови хора

Вие сте най-чувствителният знак oт целия зодиак и приемате всяко събитие в живота си твърде лично. 2021 г. ще ви осигури подобна ситуация, но с малко финес.
През пролетта е възможно да бъдете абсолютно затрупани с работа. Ако не се успокоите и не подредите приоритетите си, може да се докарате до психически срив. Ще бъдете принудени да прецените колко важна е работата за вас или трябва да търсите нещо ново.
През лятото ситуацията на работното място ще се успокои. Ще почувствате известно отдалечаване от заобикалящата ви среда, защото Юпитер ще бъде разположен в Риби. Близките ви ще си помислят, че нещо не е наред с вас. Обяснете им, че имате нужда от време за себе си.
През втората половина на 2021 г. се грижете за физическото и психическото си здраве. Може да се появи заболяване, но ще го предотвратите, като се храните здравословно, правите упражнения и избягвате стреса. 
Обстоятелствата през годината ще ви принудят да се замислите кой от вашите приятели ви помага да вървите напред и ви подкрепя, а кой не. В живота ви ще се появят нови хора, а вие ще се чувствате чудесно.
До края на годината можете да очаквате спокойствие и тишина. Интуицията ще ви подсказва всичко толкова ясно, че няма да можете да я игнорирате.

Лъв - Непредсказуемостта на годината ще ви хареса

През 2021 г. ще бъдете подложени на предизвикателства. Подгответе се за период, в който вашата работа, социален кръг и дори вие ще минете през трансформация.
През пролетта ще осъзнаете, че емоциите ви имат определена честота, която има потенциал да се материализира в реалния свят. Внимавайте какво мислите. С настъпването на летния сезон ще бъдете изправени пред дилемата дали да останете на работното си място, което ви изнервя, или не. Прогнозата е, че не можете да направите грешен ход. В началото може да имате по-малко финанси, но ще бъдете по-щастливи.
С влиянието на Юпитер и Водолей много добре ще се разбирате с другите през 2021 г. и ще ви бъде лесно да сте съпричастни с тях. Ще сте в състояние да дадете добри съвети, но не забравяйте и за вашето щастие. То трябва да бъде вашият основен приоритет, въпреки че понякога може да изглежда егоистично за другите.
Взаимоотношенията ви бяха много хармонични до този момент. Но ви очакват много конфликти, които могат да доведат до прекъсване на някои контакти. Това ще е тежко за вас, но разберете, че всяко зло е за добро.
За съжаление, в края на годината съществува риск да имате много сложен етап. Имали сте изключително трудна година и е нормално да се чувствате претоварени.

Везни - Успехите ви са награда за по-тежките години

Годината ще бъде хармонична за вас, но това не означава да приемате нещата с прекалена лекота. Ако се държите твърде флегматично, бихте могли да отблъснете близките си хора. Хубавата новина е, че 2021 г. е подготвила за вас множество малки и големи успехи, което е заслужена награда след по-тежките години.
С настъпването на пролетта ще се почувствате невероятно физически и психически. Сега е идеалното време да се занимавате със спорт. Ще почувствате още повече енергия, което ще ви направи по-продуктивни.
 През лятото ще сте удовлетворени от работата си, но животът не е само работа. Отпуснете се с интересно пътуване с вашата половинка или приятели.
През втората половина на 2021 г. трябва да внимавате с вашето прекомерно лекомислие. Можете да пропуснете много възможности, свързани с личностния ви ръст заради това. Възможно е в живота ви да се появи човек, чието присъствие ще бъде изцеляващо за вас, но ако не му го покажете, можете да го изгубите.
Ученето трябва да бъде на първо място за вас през тази година. Благодарение на Сатурн във Водолей ще сте в състояние да възприемате лесно новата информация.
До края на 2021 г. ще усетите голяма креативност и ще бъдете привлечени към изкуството. Не забравяйте обаче за семейството си, което очаква вашата подкрепа.

Скорпион - Предизвикателства и финансови проблеми

2021 г. ще ви донесе работни предизвикателства, на които ще се зарадвате. Внимавайте с парите - прекомерните разходи биха могли да ви повлияят зле.
С настъпването на пролетта ще имате много идеи и нуждата да обърнете кариерния си живот с главата надолу. Не трябва да се страхувате да направите стъпка към непознатото, защото ви очакват удовлетворение и радост, дори ако това означава да напуснете работа.
С настъпването на лятото най-добрият вариант е да се насочите към екзотична дестинация с половинката си или с приятели. Само така ще можете да си починете ефективно от напрежението в работата през предходните месеци. Ще се заредите с необходимата физическа и умствена енергия за останалата част от 2021 година.
През втората половина на годината може да се сблъскате с финансови проблеми. Ако нямате спестявания, които да ви помогнат, помолете за помощ семейството си. Банков заем може да ви донесе повече вреда, отколкото полза, и дори да загубите покрива над главата си. Опитайте да запазите спокойствие, периодът няма да трае вечно, а финансовото ви положение отново ще се подобри.
Поради влиянието на Юпитер в Риби ще имате засилена интуиция през последните дни на годината. Не се тормозете с философски размисли, а направете нещо добро за другите. Така светът става по-приятно място.

Стрелец - Здравето ви е най-важният ви приоритет

През 2021 г. семейните отношения, връзките и приятелствата ви ще са хармонични. Здравето ви обаче може да бъде застрашено.
През пролетта в живота ви могат да се появят нови хора, но внимавайте. Сред тях може да има и с нечисти намерения. За щастие, имате силна вродена интуиция и бързо ще ги разпознаете.
С настъпването на лятото няма да се чувствате добре физически, може дори да се разболеете. Ще бъдете затрупани с работа, което ще се отрази на физическото ви състояние. Съсредоточете се върху себе си - работата може да почака. Вашето здраве трябва да бъде най-важният ви приоритет.
 През втората половина на 2021 г. ще бъдете много гъвкави и ще се справите с всяка ситуация. Обърнете специално внимание на вашето семейство, това е важно.
С влиянието на Юпитер във Водолей мисленето ви ще бъде прогресивно, така че може да имате нестандартни решения на вашите проблеми и на проблемите на другите. Ще получите ценни уроци, които ще ви покажат, че няма нужда да се придържате към класическите модели на мислене и е добре да погледнете и от друг ъгъл.
Годината ще бъде изпълнена с предизвикателства, затова си струва да си осигурите заслужена почивка през последните месеци, за да си починат умът и тялото ви.

Козирог - Всичко се случва, както трябва да се случи

Предстои ви интензивна година. Заредете се с много търпение, често ще ви е трудно да останете спокойни. 2021 ще донесе промени в сферата на взаимоотношенията, семейните връзки, приятели и партньори.
През пролетта вероятно няма да бъде възможно да избегнете конфликтите - понякога няколко наведнъж. Ако имате сериозна връзка, можете да очаквате тежки спорове и дори раздяла с половинката. Не се съпротивлявате. По-интересна връзка е на път да се появи в живота ви.
С настъпването на лятото ще ви бъде сложно да се справяте с нервното напрежение. То може да е от нещо, което се случва в семейството ви и с което не можете да се смирите. Имайте предвид, че всичко се случва по начина, по който трябва да се случи. Опитайте да се дистанцирате, защото ако се намесите прекалено много, може само да влошите нещата.
Втората половина на 2021 г. ще бъде малко по-спокойна. В работата си ще имате хармонични взаимоотношения и ще изпълнявате задълженията си с лекота. Може да получите и повишение, което ще доведе и до по-голяма отговорност. Ще се изправите пред дилемата дали това си заслужава. Решението зависи от вас.
До края на 2021 г. Сатурн ще бъде във Водолей и вероятно ще се чувствате сякаш не се вписвате в своя колектив. Време е да преосмислите някои неща.

Водолей - Възпитание на чувствата и емоциите ви

2021 г. е изпълнена с предизвикателства, които ще ви научат да изразявате чувствата си. В противен случай рискувате да загубите ценни връзки.
През пролетта темпото ви ще се забави и може да ви се стори, че не постигате никакъв напредък. Не губете надежда. Приемете този период като определен вид хибернация - когато дойде вашето време, всичко ще си дойде на местата. 
Поради влиянието на Юпитер във Водолей, лятото ще бъде малко по-трудно. Може би по-рано сте направили нещо, за което сега съжалявате. Ако трябва да признаете на някого някаква истина, не го отлагайте. Преодолейте желанието си да прикривате емоциите си. В началото няма да е лесно, но после ще видите, че си заслужава.
През втората половина на 2021 г. във вашето семейство е възможно да настъпи криза. Добрата новина е, че ще започнете да се разбирате с тези членове от семейството, с които не сте били в добри отношения.
Предразположени сте към тревожност и ако не работите върху това, последиците могат да бъдат доста негативни. Сложностите идват, не за да унищожат живота ви, а за да ви помогнат да растете.
Краят на 2021 г. ще бъде доста спокоен, но ще изпитате нужда да се изолирате. Но промяната в средата и новата гледна точка на другите може да ви е от полза.

Риби - Всяка тежка ситуация има и позитивна страна

2021 г. ще бъде трудна за вас, но ще научите много за себе си и ще имате възможност да преосмислите поведенческите си модели. Очаквайте сълзи и ярост, но и радост и удовлетворение. Ще получите доказателство, че всяка тежка ситуация има и позитивна страна.
Поради позицията на Юпитер във Водолей ще имате много идеи как да оптимизирате работата си. Въпреки това ще се страхувате от прекомерната отговорност. Притесненията ви са излишни, ако приемете новото предизвикателство, няма да съжалявате. 
Лятото ще събуди гняв във вас - ще бъдете ядосани на близките си. Няма смисъл да предавате негативните си емоции на другите. Вместо това изкарайте гнева си върху нещо друго - например да удряте боксьорска круша. Ще бъдете учудени колко ще ви помогне това.
В средата на 2021 г., вече ще се чувствате абсолютно изтощени. Яростта ви може да се смени с тъга. Ако се почувствате по-емоционално от обичайното, поплачете на рамото на близък приятел. Ще се почувствате незабавно по-добре. След като изчистите емоциите си, насочете се към бъдещето. Не се страхувайте от него, то ще е по-светло от миналото ви.
Ще се насладите на последните месеци от годината заедно със семейството си. Годината беше доста сложна за вас, заслужавате да релаксирате.