„Anitom“ е името на новия музикален магазин, който отвори врати в Русе в най-рисковото време за бизнеса заради затягането на противоепидемичните мерки по време на втората вълна от коронавирус. Собствениците Ани Драгозова и Томас Къмингс обаче казват, че се радват на клиенти. Може би защото такъв магазин няма в града от вече 2 години и от неговата липса страдат учениците в Училището по изкуствата, артистите от Операта и всеки любител на музиката.
„Разбира се, че липсата на музикален магазин в Русе през този период беше голям проблем. Налагаше се да пазаруваме от онлайн магазини извън страната, за да си купим консумативи и инструменти, да се кооперираме няколко души, за да може сумите за доставка да са по-малки. Въпреки това чакането от седмица или две беше неудобство, умира ентусиазмът“, коментира музикантът Иво Минчев от групата „Playeuphoria“.
Именно подобни трудности с онлайн поръчките е причината Ани и Том да отворят магазина си в Русе, който има славата на град на изкуствата. Ани пее в хор „Сексагина Приста“ към Русенския университет, а Том е музикант и има звукозаписно студио. Преди десет години той идва в България от Англия и прекарва няколко години в Разград, но се премества в Русе заради двете си деца, които започват да учат в Музикалното училище. Тогава истински усеща липсата на музикален магазин в града. Най-близките са в Букурещ и Плевен. Така двамата с Ани създават „Anitom“ - анаграма от имената им. 
„Този бизнес не е само за пари, има и по-лесни, но в инструментите има емоция. Един дядо беше тук половин час със свои снимки, дойде едно момче, което иска да стане рапър, и ни разказа за мечтите си. На Русе му липсваше такова място“, споделиха собствениците.
„Много е трудно да оцелее такъв магазин, но смятам, че ще бъде оценен от хората. Все пак имаме Операта и Музикалното училище“, смята Емил Кехайов, музикант в групата „Claymore“ и един от организаторите на Ruse Rock Summer Fest.
Магазинът се намира на централната ул. „Асен Златаров“ №3 и предлага различни инструменти, но най-бързо свършват перцата за китара, струните и подобни малки консумативи, които са и най-неудобни за поръчване онлайн заради удвояването на цената им с доставката. 
Ани и Том имат планове да придадат на мястото значимостта на музикална сцена, като канят изпълнители да свирят в магазина, щом обстановката се стабилизира. Вдъхновението им идва от Tiny Desk, развлекателен формат, където музиканти свирят в тясното пространство на един офис.