Периодът от 2019 до 2021 г. се нарича Границата на Козирога, а т.нар. Голяма мутация се пада на финала му. Той може да наподобява началото на 90-те години Ц радикален пробив в стереотипите, много нови възможности. В източната астрология 2021 г. съответства на Белия бик (годината на Вола започва на 11 февруари 2021 г. и завършва на 1 февруари 2022 г.), символ на постигането на поставената цел. И това е първият важен момент Ц
през 2021 г. всички зодии ще се нуждаят от постоянство, всеотдайност и упорита работа за успех
Но емоционални изблици, явна агресия и опити за постигане на цел отведнъж не само няма да донесат това, което искате, но и могат да бъдат опасни за другите. Годината е особено успешна от гледна точка на бизнес и самоусъвършенстване, докато личните отношения ще отстъпят на заден план.
През 2021 г. ще имаме четири затъмнения - две лунни и две слънчеви. И в двата случая положителните тенденции на Слънцето и Марс, покровители на този цикъл, ще бъдат засилени. Освен това позицията на Марс ще бъде доминираща. Това е уникалността, двойствеността на 2021 г., за която е вярно известното твърдение на Непот: Ако искате мир, подгответе се за война. Наистина трябва внимателно да се подготвим за важни решения и да действаме бавно в условия на пълна или частична несигурност. Трябва да сте подготвени за това.
Няма да има сто процента разбиране за случващото се
Няма да има еднозначно точна информация и гарантирани печалби. От друга страна, това не е адаптивен период и е по-добре да се придържате към първоначално избраната стратегия, отколкото да бързате между възможностите, за да угодите на обстоятелствата. Вероятни са сблъсъци и конфликти, победителят от които ще бъде най-сдържан, а физическата сила няма да е ключовият фактор.
От небесните тела в Слънчевата система в общия хороскоп за 2021 г. си струва да се отбележи Луната и ситуитивно Плутон. Луната като въплъщение на променливостта и пластичността, първо, действа като антагонист на Слънцето и, второ, противоречи на основните принципи на този цикъл. Ето защо
всички знаци на зодиака трябва да бъдат особено внимателни по време на лунни затъмнения
да не се доверяват на съмнителни личности и ситуации. Всеки факт, ако нещо зависи от него, трябва да бъде проверен двойно и лично да се убедите в него. Тази тенденция ще има многообещаващи последици. Кардиналното положение на Луната ще ви позволи да различавате враговете от приятелите, да показвате истински намерения и няма да ви позволи да се спънете там, където ще има избор между разум и емоции. Хороскопът съветва винаги да избирате ума. Тази година няма да има алтернативи, водещи до успех.
Бялото е цветът на 2021 г. и той задава свои собствени тенденции
Това изобщо не е символ на чистота на намеренията. Това е способността да погледнете в себе си, увереността в действията ви и волята, с която може да преодолее всякакви обстоятелства. Наистина непреодолими препятствия не се очакват. Трудности ще има, но главно свързани с изобилието от събития, които се случват наоколо, потенциални насоки за развитие и липса на ясни външни насоки. В същото време елементът на 2021 г. е Металът. В източната традиция Металът съответства на Земята от европейската традиция. Това предполага, че Телецът, Девата и Козирогът априори получават силна позиция и ще могат да водят другите. Това обаче не означава, че земните знаци ще имат по-голям късмет, но те ще могат бързо да се адаптират към бързо променящите се обстоятелства в началото на нов цикъл.
От материалистична гледна точка
2021 г. ще бъде особено успешна за водните знаци Рак, Скорпион и Риби
Но точно тези знаци на зодиака често ще трябва да се справят с Луната - главния антагонист на годината, който редовно ще ги тества за емоционална стабилност. Знаците на Огъня Ц Овен, Лъв и Стрелец Ц ще получат условен имунитет срещу подобни тестове, те ще бъдат под пряката защита на Слънцето. Представителите на стихията Въздух (Близнаци, Везни и Водолей) ще заемат неутрална позиция и могат да се ръководят само от собствените си възгледи за случващото се. Въпреки това за всички знаци сферата на любовта ще отстъпи място на господството на професионалната сфера. Всичко, което се случва, ще се превърне в естествена последица от предварително взетите решения. Всеки ще трябва да се сблъска с нещо обезпокоително, но само за да стане по-силен и да се научи да преодолява обстоятелствата.
Като цяло хороскопът за 2021 г. е успешен за всички зодии, но астрологичната прогноза ни подготвя за
нетипични събития и нетривиални, но обмислени и балансирани решения
Това е подходящ момент за всяка промяна и колкото по-драстична е тя, толкова по-добре. Основното е, че тези промени не са измислени. Това е трудно, но интересно и прогресивно време, което ще наруши плановете за мнозина, но само за да ни отвори нови перспективи.
Много различни събития и промени ни очакват през 2021 година. От астрологична гледна точка през 2021 г. сме едновременно в началото и в края на няколко планетни цикъла. На първо място трябва да се отбележи цикълът на Плутон, който е в Козирог от 26 ноември 2008 г. до 20 януари 2024 г. Това означава, че ние се приближаваме все повече и повече към края на ерата на Козирога, усещайки възможно най-много последствията от трансформациите, станали през този дълъг период. 
Има много важни аспекти, които трябва да се отбележат в астрологичната ситуация. Например титаните Сатурн и Юпитер през 2021 г. не само ще се озоват в съзвездието Водолей, което само по себе си е от голямо значение, но в края на декември 2020 г. тези планети формираха епохален аспект -
първото свързване на нова ера, даващо началото на 200-годишен цикъл
(говорим за десет 20-годишни цикъла на съединенията на Сатурн и Юпитер в знаците на въздушната стихия). В астрологичната среда моментът на преход на връзките на тези планети от един елемент към друг обикновено се нарича Великата или Голямата мутация, което буквално означава, че човечеството навлиза в нова ера. Нито повече, нито по-малко!
Разбира се, ако разгледаме 200-годишния цикъл и като вземем предвид четирите елемента, а след това 800-годишния цикъл, трябва да стане ясно, че през 2021 г. тепърва навлизаме в нов непознат свят и следователно няма да имаме време да изпитаме напълно неговото значение. Въпреки че за тези, които биха искали да погледнат зад завесата на бъдещето,
може да се направи паралел с историческите събития от последните два века
Когато за последен път Сатурн и Юпитер преминаха в нов елемент и образуваха първите съединения в знаците на елемента Земя, човечеството преживя най-бързия растеж на населението в историята, премина през индустриалната революция, за първи път отиде в космоса и впрегна ядрената енергия. Изобщо не е лошо, нали? Можем да се гордеем с подобни постижения. Нашият свят обаче е равновесна система, така че трансформацията и дисбалансът в една част от него означават дисбаланс и трансформация в друга. Войни, глад, геноцид... Какъв ужас не се е случвал през годините. Бързото развитие на индустрията и неконтролираният растеж на населението доведоха човечеството до нова граница, чийто пробив ни очаква в новата ера, в периода на транзит на Юпитер и Сатурн в знаците на елементите на Въздуха.
Какво да очаквате през този период?
Преценете сами. Елементът Земя е преди всичко утилитаризъм. Това е нещо, което можете да докоснете с ръце; нещо, което дава реална полза на човек. Индустриалната революция от 20 век отговори точно на това искане. Елементът Въздух е нещо неуловимо. Не можете да докоснете въздуха с ръцете си, но в същото време е невъзможно да живеете без него (буквално дори няколко минути). На първо място, в астрологията елементът Въздух е отговорен за социалната и информационна сфера на човешкия живот. Всичко е свързано с информация, взаимоотношения, интуиция, висша умствена дейност. Това е интересно и по своята същност неуловимо вещество, което съчетава принципа на топлина и влага (т.е. както активни, така и пасивни компоненти). И ако кажете, че това не може да бъде, тъй като едното противоречи на другото, тогава ще бъдете напълно прави. Това е цялата сол на въздушния елемент, която е в противоречие с истинската му същност! 
Разбира се, невъзможно е дори да си представим каква ще бъде нашата цивилизация след 100 години.
Основните промени обаче определено не са в материалната, а в информационната сфера
Може би дори в самата структура на човешката популация и обществото като цяло или в трансформацията на самия човек като единица за измерване на обществото и дори преосмисляне на значението на такива понятия.
За да разберем характеристиките на 2021 г., трябва да се върнем към по-кратките цикли на Сатурн и Юпитер, както и прехода на тези планети през 2021 г. към Водолей. Въпреки очевидното противоречие в характеристиките на тези два газови гиганта от Слънчевата система, можем да кажем, че съвпадът на Сатурн и Юпитер е крайната мечта на всеки знак на зодиака. Определено Водолей, Везни и Близнаци (но преди всичко Водолей) през 2021 г. ще уловят късмета си. Това е вашата година! Като опозиция на Водолея, Лъвът може да разчита само на сигурно убежище, успех и късмет, но предизвикателството е, че те няма да са много и да са гарантирани. Макар и в различна степен, същото важи и за земните знаци Телец, Козирог и Дева.

Кратка прогноза за България на
световноизвестния астролог Гал Сасон

Според рождената астрологична карта на България, съставена спрямо датата 24 април 680 година, през 2021 г. страната най-после ще се освободи от Сатурн, а през 2024 г. – и от Плутон, за да може духът на Водолей да я изцели.
Тъй като България „е родена“ под знака на Телец, тя трябва да се справи с влиянието на Уран – планетата на пробуждането и революцията, стъпила върху нейното Слънце. Това се случва веднъж на 84 години.
Процесът започна през 2020 г., когато мнозина от вас излязоха на улицата да демонстрират. Това ще се повтори през декември 2020 и през февруари 2021 година. Светлината на прожекторите ще се насочи към младите.
От март нататък Юпитер – планетата на позитивния поток, се премества в дома на парите и талантите на България. Очаквайте подобряване на финансовото положение и световно признание за голям брой талантливи българи. Ще се гордеете с тях!