С нова театрална премиера да започне новата 2021 година - това включват плановете на драматичен театър „Сава Огнянов“. Ако не им мине Ковид път, драматиците ще представят на 14 януари класическата комедия „Големанов“ на Стефан Л.Костов. Режисьор на постановката е Орлин Дяков, а сценографията и костюмите са на Виолета Радкова. В главната роля на Големанов ще влезе гост актьорът Христо Гърбов, който в последните години с право се счита за реална част от творческия екип на русенската трупа. Останалите роли са разпределени между Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Любомир Кънев, Милен Димитров, Надя Банчева, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Тони Тончева и Ясена Господинова. 
Написана през вече далечната 1928 година, пиесата на Ст.Л.Костов остава ненадминат образец на убийствената ирония, с която е обрисуван вечният балкански герой - вманиаченият кандидат за министерско кресло Големанов. 
Премиерният спектакъл трябва да зарадва закопнялата за сценично изкуство публика на 14 януари. На 15-и ще последва второто премиерно представление. На 18 януари театърът планира да представи „своя нов „Големанов“ на сцената на Фестивалния и конгресен център във Варна, където русенските актьори често гостуват. Впрочем това се предвидено да стане отново и на 15 февруари, когато за пореден път във Варна ще бъде показана френската комедия „Помощ, жена ми е луда“.