Дрогиран младеж, който преди две седмици си устрои опасна гонка с патрулка с нерегистрирано БМВ, катастрофира, а след това се опита да се спаси с бягство, ще посрещне Нова година в ареста.
На 13 декември 22-годишният М.С. се движил с БМВ в кв.“Родина 4“, когато екип на Първо РПУ му вдигнал стоп палка. Младежът обаче ускорил, а при започналото преследване от полицейска патрулка влязъл в остър завой по ул. „Вега“ с голяма скорост, изпуснал управлението на колата и се блъснал в ограда от бетонни колчета. Въпреки това рязко направил маневра назад и потеглил със свирене на гуми към бул.“Христо Ботев“. На кръстовището до бившата Симова мелница колата завила надясно, минала покрай пазара и завила по малката уличка „Пазарна“. Там беглецът спрял, излязал от автомобила и хукнал към фирма „Спарки“, но скоро бил настигнат и задържан.
При извършения личен обиск в него е открит метамфетамин, а проверка в системата на КАТ показала, че М.С. никога не е имал книжка, а автомобилът му е с прекратена регистрация. От извършения тест се разбрало, че той е употребил канабис, амфетамин и метамфетамин и е вкаран в ареста.
Два дни по-късно Районният съд постанови постоянен арест за М.С., тъй като е извършил престъплението в изпитателния срок от предна условна присъда. Адвокатът му подал жалба в Окръжния съд за по-лека мярка с мотива, че М.С. признава вината си и е завършил с отличие средно образование. Прокурорът по делото обаче поиска решението на първоинстационния съд да бъде потвърдено и магистратите се съобразиха с него. Определението на Окръжния съд е окончателно.