Задържан заради насилие върху майката на двете си деца, за да подпише отказ от издадената му заповед за защита от Районния съд, направил опит да избяга от Второ РПУ, но е заловен и предаден на съд.
На 21 септември т.г. 46-годишен мъж отвлякъл от дома й жената, с която преди живеел на семейни начала и заедно имали две деца, и я закарал в квартирата си. Там в продължение на два дни И.З. малтретирал Н.С., за да се откаже от молбата си до Районния съд за издаване на заповед за защита от домашно насилие срещу него. Жената обаче отказала и била наказана с удари в лицето, от които получила лека телесна повреда. Жертвата все пак успяла да се отскубне от кошмарния плен и подала сигнал във Второ районно.
И.З. е задържан и направил опит да избяга от полицията през прозорец, но веднага е върнат обратно.
За отвличането на жената от дома й, упражненото насилие, държането в квартирата му против волята й и за опита му за бягство от районното управление Районният съд наложи на И.З. отделни наказания. След групирането им той подписал споразумение с прокуратурата за най-тежкото от тях - 4 години затвор при първоначален общ режим. Споразумението е одобрено от съда и присъдата вече е в сила.