Местна Ню Метъл група „Insane”, добре позната вече 5 години на Underground сцената в Русе, си проправя път нагоре с бързото си изкачване в престижната класация Reynaers TOP 30, влизайки в топ 3 със сингъла си „Become Insane”. Групата се състезава и за Хит на годината в музикалната класация „Черната овца“ на радио Стара Загора с другото си парче „End of Lies”, което вече е хит на месец юни за 2020 година.

„Всичко, което може да се случи на една местна рок банда ни се случи и ние няма да крием, че ни харесва. Мотивира ни да работим и създаваме още по-хубава музика“, каза Цецо Анастасов, вокалист на групата.

Останалият състав на „Insane” са басиста Николай Хараламбиев, китариста Николай Ганчев и Валентин Икономов на барабани. Колаборации правят и с Иво Димитров, който освен лирика допринася и с мелодични вокали. Никой от членовете не се занимава с музика професионално, освен барабаниста на групата, но всички отдават сърцата си и сами реализират мечтите си. Групата се радва на успехи всяка година и е представена в радио “Z Rock”.

Може да гласуване за “Insane” в класацията „Черната овца“ до 28 декември на [email protected] и в Reyners TOP 30 на zrockradio.bg, където класацията е седмична и една песен няма право да стои повече от 40 седмици в листата. Песента „Become Insane” е в класацията от 5 седмици и само за ден от 10-то място успя да скочи на 3-то.