Четири пъти по-високо обезщетение ще получи пострадала в катастрофа преди близо 6 години, след като обжалва първоначално присъдената й сума и претенцията й бе уважена, а решението на Окръжния съд в Русе е окончателно.
На 20 февруари 2015 година жената пътувала в посока „Джъмбо“ на предната дясна седалка в карания от съпруга й лек автомобил. На опасното кръстовище до хипермаркета колата се престроила в лявата лента, за да завие към Червена вода, но докато изчаквали насрещния трафик, в дясната й страна се забил фолксваген, управляван от пиян мъж. От удара той починал на място, а Т.Д. получила кръвонасядания и охлузвания по тялото и крайниците.
Застрахователното дружество „Бул Инс“, в което автомобилът на причинителя на катастрофата имал действаща полица за „Гражданска отговорност“, изплатили на жената 350 лева обезщетение, но тя подала иск в Районния съд за 10 пъти по-голяма сума - 4000 лева. Магистратите отсъдили да й бъдат платени 1000 лева, но решението било обжалвано пред по-високата и последна инстанция в спора.  
Отчитайки шокиращия начин, при който са получени телесните повреди, двуседмичната неработоспособност на Т.Д., дълго съпътстващите я болки и страх от шофиране, Окръжният съд определи 4350 лева обезщетение, в които се включват и вече платените 350 лева. Освен това застрахователят ще плати законната лихва върху тази сума, както и разноските по двете дела.