Апартамент в „Дружба 3“ изгоря напълно, покривът на къща в центъра на Русе обгоря в рамките на 35 минути вчера.
В 11.10 часа в пожарната е получен сигнал за горящ покрив в двуетажна къща на „Жилфонд“ на ул.“Цар Калоян“. На място е пристигнал един екип огнеборци, които загасили много бързо пожара. Наемателите не са пострадали, причината за инцидента е повреда в комина, смятат от пожарната. 
Докато екипът е още там, в 11.45 часа се получава сигнал за пожар в двустаен апартамент на втория етаж в бл.10, вх.А, в кв.“Дружба 3“. Екипът се отправя към горящото жилище, като на помощ отиват още два противопожарни автомобила. Огнеборците установяват, че в апартамента има жена и я извеждат навън. Евакуирани са инвалид от жилището на горния етаж и момиче на около 13 години от съседния апартамент и са откарани в болница „Медика Русе“. Двамата са леко обгазени,  опасност за здравето и живота им няма.
Пламналият апартамент е унищожен напълно. Установено е, че неговата собственичка страда от психично заболяване и неведнъж е правила пакости във входа. Тя е откарана в Центъра за психично здраве, където се води на отчет, и е настанена на лечение. По първоначални данни тя умишлено е запалила жилището си, за да отмъсти на жителите във входа за правените й забележки.