Двама именити русенски музиканти - диригентът Емил Табаков и саксофонистът Борис Петров, син на големия артист Петър Петров-Парчето, ще поздравят цяла България в първия ден на 2021 година от екрана на БНТ 1. Това ще стане по време на празничния новогодишен концерт в зала 1 на НДК, който ще бъде излъчен на живо на 1 януари от 18.30 часа. 
Маестро Емил Табаков този път е подбрал за традиционния музикален поздрав специална програма. Тя се нарича „Северът и Югът - музиката на двете Америки. Под палката на известния диригент оркестърът на Софийската филхармония ще изпълни емблематични музикални творби, познати и обичани от публиката в цял свят. Солисти ще бъдат сопраното Евгения Ралчева и саксофонистите Борис Петров, Горан Ташев и Атанас Хаджиев и Михаил Шишков-Банджо. 
Музикалното послание под диригентството на Емил Табаков вече поредна година зарежда с празнично новогодишно настроение. То се излъчва вечерта на 1 януари, часове след друг емблематичен концерт - този на Виенската филхармония. Пандемията с Ковид-19 този път ще накара и двата филхармонични оркестъра да свирят пред празни зали, което за тях е необичайно и не е вдъхновяващо, но и двете музикални формации не искат да разочароват своите публики поне пред екраните на телевизорите.