Подадох заявление за прекратяване на членството си в партия ГЕРБ. Това съобщи вчера в „Утро“ преподавателят от факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенския университет проф.Сашо Нунев. Причината за това е разочарованието на професора, а решението си той е взел „след повече от година дистанциране и в очакване да се осъществят реални промени в общинската структура на ПП ГЕРБ Русе и във визията на нейното областно и общинско ръководство в Русе по отношение на стратегия, приоритети и смислени дейности“. 
Като дългогодишен член на политическата партия и бивш общински съветник с този акт изразявам неудовлетвореността си от провежданата през последните няколко години политика на общинско ниво, казва проф.Нунев. И посочва, че в структурата се създава „тясно обкръжение от верни до общинското и областното ръководство и с определени интереси хора, довели в община Русе до провал на изборите за кмет и общински съветници през 2019 година и демотивиране на немалка част от членове и симпатизанти на партията“.  
Едно от конкретните разочарования на Сашо Нунев е възстановеният общински клуб „Образование“, в който според професора „се отхвърля експертният и професионалният опит на дългогодишни негови членове“. Проф.Нунев намира за фрапиращо включването в клуба „на известна с членството си в различни партии личност“, както и изборът на областен лидер в едно от направленията. Другото разочарование е предизвикано от това, че народни представители от ГЕРБ са отказали да определят професиите в направление „Социални дейности“ като регулирани, както е в 21 страни от Евросъюза. Оказва се, че в застаряваща, боледуваща и най-бедна в ЕС България няма нужда от образовани и квалифицирани социални работници, още повече в актуалната ситуация, констатира проф.Нунев. 
Напускам партия ГЕРБ, спомняйки си годините на ентусиазъм и отдаденост на благородната кауза за демократична промяна и развитие, казва университетският преподавател. И повтаря, че е разочарован „от безпомощността на определени хора, бледите им PR акции и отдалечаването им от принципите на демокрацията“.
Не съм запознат със заявлението на Сашо Нунев, но знам, че той иска да се отдаде изцяло на научно-изследователска работа, коментира вчера народният представител и областен координатор на ГЕРБ Пламен Нунев. Разговарял съм много пъти с него и оценявам това, че той хвърли много сили по своите научни изследвания, аз съм му помагал страшно много и ще продължа да му помагам, увери областният координатор на ГЕРБ. По повод клуб „Образование“ той уточни, че стратегията в него била да се включват не само членове на ГЕРБ, но също и други специалисти и експерти. А колкото до депутатския ангажимент за статута на социалните професии като регулирани, Пламен Нунев увери, че този ангажимент ще стои на вниманието на русенските народни представители и в бъдеще. И припомни, че именно те са подкрепили създаването на новата специалност в РУ „Медицински асистент“.