Постоянен арест наложи вчера Окръжният съд на рецидивист за извършения от него пореден брутален грабеж.
На 8 ноември през нощта 25-годишният Пламен Ангелов и непълнолетният му син, и двамата от Дряновец,  влизат в къщата на самотно живеещ старец с увредено от глаукома зрение в края на селото, след като разбиват входната врата. Бандитът нанася на безпомощния човек няколко удара по главата, за да му каже къде са парите от току-що получената пенсия. Макар и уплашен, нападнатият намира сили да откаже, но това само настървява нападателя, който започва да го души. При размяната на реплики между рецидивиста и втория човек полуслепият мъж се досеща кои са нападателите му. Казва, че е сложил банкнотите в шкаф в другата стая и Ангелов отива да ги търси, сочи обвинението. 
В това време пенсионерът се обажда по телефона на жената, която го гледа през деня, а тя уведомява кмета и той сигнализира в полицията в Бяла. До идването на униформените кметът и гледачката отиват до къщата. Рецидивистът открива само 25 лева, взема ги и като вижда кмета и жената от социалната служба, прескача оградата, за да избяга, но те успяват да го разпознаят.
Още същата нощ той е задържан, но след три дни съдът го освобождава, като посочва, че няма достатъчно доказателства, че той е извършителят.
Веднага след това криминалисти от Бяла започват да проучват обстойно случая и след като събират достатъчно доказателства срещу стария си познайник, който има девет присъди зад гърба си за кражби и един грабеж, го предават на Окръжна прокуратура.
Първата присъда срещу Ангелов е издадена още докато е непълнолетен. Той постоянно е в полезрението на униформените и е лежал в затвора. 
Засега срещу непълнолетния му син няма повдигнато обвинение за съучастничество в грабежа, тъй като той трябва да бъде освидетелстван дали може да носи отговорност поради умствено заболяване. Освен това на разпитите от прокурор се разбрало, че момчето не е искало да участва в грабежа, но било заставено от баща си.