Нощното небе над Доходното здание, снимано от Стоян Колев, скалният манастир в Басарбово като символ на вековна вяра във фотографията на Николета са част от 13-те снимки от Русенска област, включени във виртуална карта на България заедно с още 1600 снимки на любители фотографи, участвали в конкурса „Любимите места на картата на България“. 
Природата в региона присъства в почти всички от изпратените от русенските участници снимки - от „Малкия Санджак“ на Даниела Драганева, откъдето тръгват легендите за самодиви в Русенско, през лесопарк Липник с малката къщичка в езерото, заобиколени от есенен рай, на Елена Божкова, до залязващото слънце на брега на Дунава край Сливо поле от Зорница Георгиева.
Областният град е представен със снимка на Медина Санева на осветения вечер фонтан пред Историческия музей и фотографията „Зимен Дунав“, в която снегът, покрил пристанищен терминал Русе-запад, контрастира на черната земя и огледалната река. С тази снимка в картата на любимите места участва „Пристанищна инфраструктура“.
Виртуалната карта е инициатива на лидера в областта на географските информационни системи у нас „Есри България“ по повод 25-годишнината от създаването на компанията, в партньорство с National Geographic България и Фотопавилион и във връзка със Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) - технологията, с която е осъществен този проект.