Временната управа във ФК „Дунав“ разпредели ролите до Общото събрание на 7 май. До свикване на сбирката ще функционира Управителен съвет от 7 души.
Изпълнителният директор Мартин Цирков бе освободен по негова молба от началнически задачи. Той ще хвърли всички сили в работа по школата, в която води и отбора с футболисти до 15 години.
„Изрично настоявах да отстъпя поста на изпълнителен директор, защото моята истинска работа, тази на терена, с децата, изоставаше. Сега отново ще мога да се посветя на спортната част в клуба и да дам всичко от себе си за „Дунав“. Продължаваме да търсим хора със знания и експертиза, с които да надграждаме. Пътят нагоре започва с признанието, че има много какво да учим и подобряваме“, коментира Цирков. 
На негово място като председател и координатор бе издигнат 29-годишният предприемач Мартин Райков, който управлява автомобилния сервиз „Pit Stop“ и е известен и с услугите си за помощ при автомобилни аварии на пътя. Райков има опит в администрацията на футболен клуб като досегашен член на ръководството на четвъртодивизионния русенски клуб „Приста“. „Успехът и желанието вървят ръка за ръка!“ - това е девизът, поставен на челно място в профила му във фейсбук.
В управлението на клуба ще участва и капитанът на представителния тим Диян Димов.
Титулуваният досега като главен мениджър Деян Йорданов ще е говорител на УС. Той ще действа по „стратегическото развитие на „Дунав“ в дългосрочен план“. 28-годишният компютърен спец владее английски, испански и немски език.
Допломантът от Виенския икономически университет Венелин Иванов ще отговаря за развитието на клуба като марка, за продажбата на артикули и за търговската политика на клуба.
Виктор Войнов, скаут на разформироващия се клуб  „Кариана“ /Ерден/ при бившия старши треньор на русенския клуб Веселин Великов, ще помага за привличане на кадри.
Отговорник за връзки с медиите ще е журналистът от БНТ Андрей Кючуков, а завършилият футболен мениджмънт в Ливърпул Свилен Стефанов, шеф в клуба по времето на бившия президент д-р Симеон Симеонов, ще е административен директор.