16-годишната Арзу Мехмед от Дойче шуле спечели първо място в конкурса за есе, обявен от русенската Търговско-индустриална камара по повод нейната 130-годишнина. В писмото, адресирано до талантливото момиче, организаторите пишат: „Вашето произведение е изпълнено с много позитивни чувства и описва едно красиво и щастливо бъдеще на град Русе... и със сигурност ще вдъхнови следващите поколения млади русенци. Вашето есе ще бъде поставено в Капсулата на времето, което РТИК ще запечата за период от 20 г.“.
А Арзу благодари на своята преподавателка по български език и литература Марияна Георгиева, която според ученичката има огромна заслуга за тази награда. 
За конкурса на РТИК са изпратени 38 есета на русенски гимназисти. Темата беше „Русе 20 години напред в бъдещето“. На второ място се класира есето на Моника Великова, 15 г., от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, трета е работата на Яна Пенева, 16 г., от ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“. 
Победителите ще бъдат наградени на 22 декември, а всички останали участници ще получат грамоти и поощрителни награди. В специалната Капсула на времето, която РТИК ще запечата за период от 20 години в сградата на днешната регионална библиотека „Любен Каравелов“, ще бъдат включени и 16-те най-високо оценени от журито есета.