Сигнал до кмета Пенчо Милков за липсата на редовен междуселищен транспорт през почивните и празничните дни подаде общинският съветник от ГЕРБ и административен директор на болница „Медика Русе“ Алисе Муртезова след излъчен вчера от Нова тв репортаж. 
Проблемът засяга линията Червена вода и още няколко села, чието спиране не позволява на сестри и санитари от Ковид отделението на „Медика Русе“ - все хора от първа линия на борбата с пандемията - да пътуват до работното си място и обратно. Същите трудности изпитват и работещи в други лечебни заведения в Русе жители на засегнатите села, които са събрали протестна подписка.
Предстои среща с директора на общинската дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов, който също е  научил за проблема от телевизията. 
„Настоявам в качеството ми на общински съветник и на административен директор на УМБАЛ „Медика Русе“ да бъда поканена за участие във въпросната среща. На нея би трябвало да бъдат изслушани кметът на село Червена вода г-жа Людмила Маринова и част от населението, което разчита на този транспорт“, обръща се към кмета Алисе Муртезова.